Een bedrijfsadres in Vlaanderen België vestigen, of het hoofdkantoor van een bedrijf in deze regio vestigen, is voor veel bedrijven een aantrekkelijke optie.

Vlaanderen is een dynamische en aantrekkelijke regio die veel bedrijven aantrekt. Vestiging in Vlaanderen biedt vele voordelen, zoals een welvarend economisch klimaat en aantrekkelijke zakelijke mogelijkheden.

Er zijn talloze redenen waarom verhuizen naar Vlaanderen een verstandige keuze is, van de bloeiende economie tot de onklopbare logistiek.

Bereid je voor op de top vijf redenen waarom je Vlaanderen zou moeten kiezen als locatie voor je bedrijf!

domicilier son entreprise en Flandre

Waarom je bedrijf in Vlaanderen vestigen?

1. De dynamische economie van Vlaanderen: kansen voor uw bedrijf

Vlaanderen is een economisch welvarende regio die een dynamisch bedrijfsklimaat biedt dat bevorderlijk is voor de vestiging van bedrijven. Verschillende sleutelsectoren, zoals technologie, logistiek, chemie, productie en zakelijke dienstverlening, creëren tal van mogelijkheden voor het hoofdkantoor van uw bedrijf in Vlaanderen.

De administratie die verantwoordelijk is voor bedrijven in België is de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie. Je kunt hun website bezoeken voor bedrijfsspecifieke informatie.

2. Eersteklas infrastructuur om uw bedrijf in Vlaanderen te ondersteunen

Vlaanderen heeft een moderne en goed ontwikkelde infrastructuur, waaronder een uitgebreid snelwegennetwerk, goed onderhouden waterwegen en internationale luchthavens. Deze hoogwaardige infrastructuur vergemakkelijkt de handel en logistiek van uw bedrijf.

Ga voor meer informatie over infrastructuur in Vlaanderen naar de website van de FOD Mobiliteit en Vervoer.

3. De hooggekwalificeerde arbeidskrachten van Vlaanderen: de drijvende kracht achter uw bedrijf

Vlaanderen heeft een hooggekwalificeerde en bekwame beroepsbevolking – een gemakkelijke manier om het talent te vinden dat u nodig hebt om uw bedrijf te laten groeien. De gerenommeerde universiteiten, hogescholen en onderzoekscentra in de regio bieden hoogwaardige opleidingen en moedigen innovatie aan.

Het hoger onderwijs in Vlaanderen biedt een brede waaier aan opleidingen op maat van bedrijven. Je kunt meer te weten komen over opleidingsmogelijkheden op de website over hoger onderwijs in Vlaanderen.

4. Overheidssteun en belastingvoordelen: een troef voor uw bedrijf

De Vlaamse overheid ondersteunt ondernemerschap door aantrekkelijke belastingvoordelen aan te bieden voor bedrijven, een gemakkelijke manier om innovatie te stimuleren. BTW-verlagingen, subsidies en specifieke steunmaatregelen zijn beschikbaar voor startende bedrijven, KMO’s en innovatieve bedrijven.

Voor meer informatie over fiscale stimulansen en bedrijfsondersteunende maatregelen in Vlaanderen kunt u terecht bij het Agentschap voor Onderneming en Innovatie (VLAIO), een gemakkelijke manier om relevante informatie te verkrijgen. U kunt ook de website van FPS Economy Belgium bezoeken.

5. Hoge levenskwaliteit in Vlaanderen: welzijn voor uw werknemers

Vlaanderen staat bekend om zijn uitstekende levenskwaliteit, een gemakkelijke manier om het welzijn van uw werknemers te verzekeren. Een goede gezondheidszorg, culturele en sportfaciliteiten van hoge kwaliteit en een veilige en aangename omgeving dragen allemaal bij aan het welzijn van uw werknemers.

Een goede balans tussen werk en privé helpt hen om productief te zijn binnen uw bedrijf in Vlaanderen.

Om de toeristische attracties en het culturele aanbod van Vlaanderen te ontdekken, kun je terecht op de website Flanders.tourism.

Als je erover denkt om op een eenvoudige manier een bedrijf op te richten in België, of meer bepaald een Belgische maatschappelijke zetel in Vlaanderen, dan kun je profiteren van deze voordelen en kansen vinden die gunstig zijn voor je ontwikkeling. Aarzel niet om de websites van de genoemde autoriteiten te raadplegen voor meer informatie.

1. Een dynamisch en welvarend economisch klimaat om uw hoofdkantoor in Vlaanderen te vestigen

Een bloeiende regio

Vlaanderen is met monsiegesocial een echte economische broedplaats, met een dynamisch en bloeiend bedrijfsklimaat. Volgens de Flanders Competitiveness Barometer telt de regio ongeveer 127.000 actieve bedrijven, waaronder meer dan 60.000 KMO’s.

Vlaanderen is ook de thuisbasis van veel Belgische start-ups en bekende bedrijven, vooral in de luchtvaart-, logistieke, voedings- en energiesector.

Wanneer u monsiegesocial kiest als uw bedrijfsadres in Vlaanderen, profiteert u van dit bloeiende bedrijfsecosysteem en de expertise van onze maatschappelijke zetel in Brussel.

Nabijheid van grote Belgische en Europese steden

Dankzij zijn geografische ligging is Vlaanderen ideaal gelegen in het hart van Europa en profiteert het van een uitstekend transportnetwerk, met uitgebreide weg- en spoorverbindingen.

Met de easy way profiteer je van gemakkelijke toegang tot grote Belgische steden zoals Brussel, Antwerpen en Gent, maar ook tot andere Europese hoofdsteden, wat het gemakkelijker maakt om een bedrijf te openen in België.

Deze nabijheid vergemakkelijkt commerciële uitwisselingen en samenwerking met andere bedrijven, terwijl u ook nieuwe markten kunt aanboren.

Het Vlaamse Gewest en zijn infrastructuur

Vlaanderen heeft een goed ontwikkeld wegen- en spoornetwerk, met gemakkelijke toegang tot de havens van Antwerpen en Rotterdam voor zakelijke domiciliëring.

Commerciële domiciliëring in Vlaanderen, en in het bijzonder het adres van de maatschappelijke zetel, kan het voor bedrijven gemakkelijker maken om te reizen en leveringen te doen als onderdeel van hun bedrijfsplan. Een commercieel adres in Vlaanderen voor je bedrijf is een goede keuze om de logistiek te vergemakkelijken.

Een bedrijfsvriendelijke regio

Vanden Borre, Krëfel, jullie kennen deze bedrijven heel goed. Ze maken deel uit van een groot ecosysteem van bedrijven die succesvol zijn dankzij de kansen die Vlaanderen en diensten zoals monsiegesocial hen bieden.

Volgens de Flanders Competitiveness Barometer zijn er ongeveer 127.000 actieve bedrijven in de regio, waaronder meer dan 60.000 KMO’s, die geprofiteerd hebben van de diensten van monsiegesocial.

Vlaanderen is ook de thuisbasis van veel bekende bedrijven, met name in de luchtvaart-, logistieke, voedings- en energiesector, die gebruik hebben gemaakt van de diensten van monsiegesocial.

2. Kwaliteitsinfrastructuur en professionele domiciliëringsdiensten

Een goed ontwikkeld transportnetwerk

Vlaanderen heeft een goed ontwikkeld wegen- en spoornetwerk, met gemakkelijke toegang tot de havens van Antwerpen en Rotterdam.

Een zakelijk adres in Vlaanderen maakt het voor bedrijven gemakkelijker om te reizen en leveringen te doen, en vermindert de transportkosten en -tijden, vooral als het bankadres in Vlaanderen ligt. Dit is een cruciaal aspect van het opzetten van een bedrijf.

Kiezen voor een bedrijfsadres in Vlaanderen voor je bedrijf is een goede keuze om de logistiek te vergemakkelijken, vooral bij het opzetten van een bedrijf.

Diensten op maat voor bedrijfsdomiciliëring met monsiegesocial

Door te kiezen voor een hoofdkantoor in Vlaanderen via een kwaliteitsbedrijfskantoor zoals monsiegesocial, geniet u van kwaliteitsdiensten op maat van uw behoeften.

Monsiegesocial biedt uitgebreide, gepersonaliseerde diensten voor zakelijke domiciliëring, waaronder het beheer van uw inkomende post en pakketten, toegang tot coworkingruimten en vergaderzalen en een prestigieus administratief adres voor uw hoofdkantoor.

Als u een beroep doet op monsiegesocial, kunt u zeker zijn van een uitgebreide service en oplossingen op maat voor uw bedrijf.

3. Overheidssteun en bedrijfsondersteunende programma’s

Financiële steun voor ondernemers

De Vlaamse overheid biedt een brede waaier aan financierings- en borgstellingsprogramma’s voor bedrijven, waaronder durfkapitaalfondsen en opstartfondsen voor naamloze vennootschappen.

Vlaanderen heeft ook een microkredietregeling opgezet om kmo’s te ondersteunen die moeilijk toegang krijgen tot bankkrediet.

Dus door je hoofdkantoor in Vlaanderen te vestigen of te kiezen voor een Brussels adres voor het opzetten van een bedrijf in Brussel, vergroot je je kansen om te profiteren van deze financiële steun om je bedrijf te ondersteunen en te ontwikkelen.

VLAIO, het contactpunt voor zelfstandigen

Het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor zelfstandigen en coöperaties is VLAIO, een kruispuntbank voor ondernemers.

Dit is de plek waar je bedrijfsadviseurs kunt vinden en ondersteuningsdossiers voor je coöperatie kunt invoeren.

Op hun website vind je een hele reeks subsidies, waaronder de KMO-portefeuille, de KMO-groeisubsidie en subsidies voor groene investeringen.

Deze subsidies kunnen je helpen om je coöperatieve projecten te financieren, je bedrijf op te leiden en te ontwikkelen op lange termijn.

4. Een voordelig belastingkader voor bedrijven

Concurrerende belastingtarieven

Door je hoofdkantoor in Vlaanderen te vestigen, met een bedrijfsadres, kun je profiteren van een voordelig fiscaal kader, met concurrerende btw-tarieven voor bedrijven in het algemeen.

Vlaanderen biedt belastingvoordelen voor innovatieve bedrijven, wat een voordeel kan zijn voor bedrijven die willen innoveren en verder willen uitbreiden.

Belastingprikkels voor groene bedrijven

Er zijn groene investeringssubsidies beschikbaar om je bedrijf te helpen de ecologische overstap te maken.

Vlaanderen kan je helpen om over te schakelen op elektrische auto’s en tot 55% van de financiering voorzien die je nodig hebt om onderzoek te doen naar milieuvriendelijke oplossingen.

Door Vlaanderen te kiezen als locatie voor je hoofdkantoor, kun je profiteren van deze belastingvoordelen om je bedrijf op een milieuvriendelijke en verantwoorde manier te ontwikkelen.

domiciliation entreprise en flandre

5. Geschoolde arbeidskrachten en een technologiesector in ontwikkeling

De kwaliteit van de Vlaamse beroepsbevolking

Vlaanderen staat bekend om zijn geschoolde arbeidskrachten en zich ontwikkelende technologiesector. Door je bedrijf in Vlaanderen te vestigen, krijg je toegang tot een pool van talent in verschillende domeinen, waaronder technologie, logistiek en voedselverwerking.

Deze geschoolde arbeidskrachten kunnen u helpen uw bedrijf te laten groeien en uw marktpositie te versterken.

Een groeiende technologiesector

De technologiesector in Vlaanderen, een ideale locatie voor uw bedrijf, groeit snel, met veel innovatieve bedrijven en baanbrekende onderzoekscentra.

Door Vlaanderen te kiezen als locatie voor het hoofdkantoor van uw bedrijf, kunt u profiteren van deze dynamische technologische omgeving om te innoveren en nieuwe producten of diensten te ontwikkelen.

Gemakkelijke toegang tot het beroep

Je kunt je bedrijf runnen als een non-profit organisatie zonder basismanagement of kwalificaties voor de volgende beroepen: : Restaurateur Esthétician Optician Baker-patissier Hairdresser z En vele andere, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de wettelijke status van je bedrijf.

Maak je klaar om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen met Flanders!

Deze dynamische regio biedt een ongelooflijke kans om uw bedrijf en uw merk te ontwikkelen, dankzij een bloeiende economie, eersteklas infrastructuur en ongeëvenaarde overheidssteun. En het beste deel? De belastingvoordelen zijn onverslaanbaar! Het is de ideale plek om een bedrijf te beginnen.

Met getalenteerde werknemers binnen handbereik is het potentieel voor succes grenzeloos. Aarzel niet, kies Vlaanderen, en meer bepaald Wezembeek-Oppem, als hoofdzetel voor uw bedrijf op Monsiegesocial en zie hoe uw bedrijf een hoge vlucht neemt! We zijn verheugd om verschillende centra in Vlaanderen aan te bieden, waaronder Overijse, voor je domiciliëring in Brussel, Wezembeek Opem en Kraainem in de Vlaamse regio.

Registreer uw maatschappelijke zetel bij Monsiegesocial in Brussel in minder dan 48 uur en ontdek hoe u in België kunt wonen zonder u in te schrijven, terwijl u geniet van alle voordelen die deze regio te bieden heeft.

En maak je geen zorgen als je geen Nederlands spreekt, ons team van advocaten en notarissen staat klaar om je officiële documenten voor de oprichting van een VZW in Brussel te verzorgen.

Vlaanderen is de ideale plaats voor uw bedrijf!

Mijn hoofdkantoor in drie belangrijke punten

 • Support juridique Monsiegesocial

  1. Centre de Domiciliation d'Entreprise :

  Votre siège social agit comme une adresse officielle pour les entreprises qui y sont enregistrées, fournissant un emplacement juridique pour la correspondance administrative et légale.
 • choisir le siège social de votre SRL

  2. Facilitateur de Création d'Entreprise :

  Il offre des services essentiels pour la création d'entreprises, y compris l'assistance dans les démarches administratives et la conformité légale.
 • Support juridique Monsiegesocial

  3. Support Juridique aux Sociétés :

  Le siège social fournit également des services juridiques aux entreprises, les aidant dans la navigation des complexités légales et réglementaires liées à leur activité.
  Shares: