Wil je ondernemer worden? Maar je hebt geen idee in welke sector je wilt gaan werken.

In dit artikel ontdek je wat het betekent om ondernemer te zijn en ontdek je 10 veelbelovende ideeën voor startende ondernemingen voor 2023. We vertellen je alles over de markten die je kunt kiezen, de soorten winkels die momenteel worden aangeboden en de laatste trends!

Hoe doen we zaken in 2023 en wat zijn de sectoren van de toekomst? Dit is niet voor iedereen een vanzelfsprekende vraag.

Denkt u dat bepaalde markten verzadigd zijn en dat innovatie uitgesloten is? Dan is dit artikel echt iets voor jou!

1- Start met verkopen op internet met de status van auto-ondernemer

Zelfstandig ondernemerschap voor het starten van een e-commerce bedrijf

Het is geen verrassing dat e-commerce tegenwoordig een van de snelst groeiende activiteiten is!

Verkopen op internet is een zeer breed gebied. In feite zijn er genoeg manieren om in de online verkoopbusiness te stappen en een bedrijf te worden! Je hoeft geen besloten vennootschap te hebben om te beginnen . Je hoeft alleen maar de status van auto-ondernemer aan te nemen.

Als we het hebben over verkopen op het web, denk je waarschijnlijk aan het maken van een e-commercesite! Sinds enkele jaren is dit de nieuwe verkoopmethode bij uitstek, vooral in de huidige gezondheidscrisis!

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om je eigen website te maken en daarop je eigen producten te verkopen. Met platforms zoals Shopify, Prestashop en WIX kun je eenvoudig je productvoorraden beheren.

In de e-commerce branche heb je verschillende opties

Er zijn verschillende processen om producten te verkopen. Als je geen kennis hebt op dit gebied, kun je beginnen met
dropshipping.

Dit houdt in dat je producten verkoopt die jij niet op voorraad hebt, maar je leveranciers wel. Uw klanten plaatsen een bestelling op uw site en uw leverancier zorgt voor de levering. Hierdoor hoef je geen productvoorraden te beheren en erin te investeren.

De
druk op aanvraag
een bijproduct van dropshipping, maakt het ook mogelijk om gepersonaliseerde producten te verkopen.

Online verkoop gaat niet alleen over het verkopen van producten! Heb je een marketingachtergrond? Je kunt je diensten dan op internet verkopen.

En dat allemaal via een freelance platform zoals Fiverr of Malt!

De digitale marketingmarkt is tegenwoordig booming. En het is een van de meest gevraagde services voor bedrijven, samen met de ontwikkeling van websites.

Maar ook voor het schrijven van artikelen en content op sociale media. Kortom, marketingadvies is een veelgevraagde dienst.

Het is een effectieve manier om dit soort diensten op de markt te brengen en je kunt je eigen prijzen bepalen!

Als je erin slaagt om je te onderscheiden van je concurrenten, is dit een baan die je fulltime kunt doen.

2-Consultancy of de kunst van het niet-expertise verkopen

Ben je een expert op een bepaald gebied? Ontwikkel je consultancybedrijf.

Als je ondernemer wilt worden, kan het ontwikkelen van je eigen consultancybedrijf een uitstekende oplossing zijn. Zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn start-ups een veel voorkomend fenomeen.

Deze jonge bedrijven hebben niet de middelen om voltijds personeel in dienst te nemen voor bepaalde taken. Daarom doen ze een beroep op adviesbureaus om hen te helpen met hun projecten.

Bijvoorbeeld: consultant in strategie, marketing, management, SEO, financiën, enz.

Het doel is om een bestaande situatie met een frisse blik te bekijken, eventuele problemen te analyseren en op te lossen.

Wat het vakgebied ook is, als je weet wat je doet, kun je je diensten aanbieden aan bedrijven. Maar ook aan particulieren.

Je kunt je diensten alleen promoten via een website als je niet wilt investeren in een pand.

3- Aan de slag in de gezondheids- en welzijnssector met het statuut van auto-ondernemer

De gezondheidszorg is een zeer actuele markt, vooral met het oog op de pandemie van het covid19 coronavirus; ondernemer worden op dit gebied is een grote uitdaging voor de toekomst. Investeren in je gezondheid geeft je zekerheid op lange termijn voor je bedrijf!

Het enige wat we nu moeten doen is het concept vinden: medische apparatuur verkopen, maskers, antibacteriële doeken, wat nog steeds een heel nieuwe markt is… … . Het doel is om een innovatief concept te vinden dat een antwoord biedt op de problemen van de consumenten waarop je je richt.

Status auto-ondernemer

4- Ecologie en MVO of de kunst van het verkopen van waarden

De opwarming van de aarde, vervuiling en recycling zijn de milieuproblemen van de toekomst en er worden veel start-ups opgezet om nieuwe oplossingen voor deze problemen te bieden!

CSR (Corporate Social Responsibility) wordt door de Europese Commissie gedefinieerd als de vrijwillige integratie door bedrijven van sociale en milieuoverwegingen in hun commerciële activiteiten.

MVO is HET bedrijfsmodel van de toekomst en als je je eigen bedrijf wilt opzetten, kun je maar beter proberen de problemen die het oproept te respecteren.

Meer en meer van ons houden rekening met milieu- en sociale overwegingen in onze consumentenkeuzes, en bedrijfsconcepten in de ecologie- en milieusector zijn populairder dan ooit!

Om je een paar concrete ideeën te geven: je zou producten kunnen ontwikkelen die al bestaan, maar met een sterkere milieu-ethiek (biologische cosmetica, milieuvriendelijke stomerij, enz.).

De circulaire economie is ook erg in de mode: het doel is om producten die al gebruikt zijn een tweede leven te geven. Je kunt je eigen tweedehandswinkel beginnen, tweedehands meubels doorverkopen …

Onroerend goed: bakstenen zijn nog steeds een veilige keuze

5. Vastgoed; bakstenen en mortel blijven duidelijk een veilige gok

Vastgoed is een sector die altijd een zeker potentieel zal hebben, een dienst waar altijd min of meer constante vraag naar zal zijn!

Vanwege de onzekerheid als gevolg van de pandemie zijn de meeste koop- en huurprojecten voor vastgoed uitgesteld voor de komende jaren.

Het jaar 2022 biedt in grote lijnen hetzelfde groeipotentieel voor de vastgoedtoekomst als werd voorzien voor 2020, dankzij alle stimuleringsmaatregelen die worden aangeboden aan degenen die in de sector willen investeren. Als je plannen hebt om te investeren in de vastgoedmarkt, laat ze dan niet varen. Vastgoed is een investering die op middellange en lange termijn het hoogste rendement oplevert.

Temeer omdat de vraag in deze sector in 2022 weer zal aantrekken dankzij de lage rente op hypotheken en de huurprijzen, die met gemiddeld 15% zijn gedaald na de COVID 19-crisis.

ontdek artikelen over interessante markten voor beleggen in aandelen Archief - TRIVMPH

6. Zelfstandige status en beleggen op de aandelenmarkt

Geïnteresseerd in een snelle winst? Steeds meer mensen beginnen aan
online handel
. Marktfinanciering is geen eenvoudige bezigheid, maar wel een waar mensen van dromen, niet alleen omdat het heel lucratief kan zijn, maar ook omdat het een beroep is dat veel vrijheid biedt.

Je hebt geen diploma nodig om handelaar te worden. Dit is echter een beroep dat veel ervaring vereist voordat je jezelf erin kunt storten, dus we raden je aan om een handelsopleiding te volgen.

Online training of e-learning

7. Je online trainingen en e-learning cursussen legaal verkopen als zelfstandig ondernemer

Online training is ongetwijfeld een revolutie op het gebied van onderwijs en kennisoverdracht. Dankzij de flexibiliteit, diversiteit en interactiviteit wordt het leerproces aangemoedigd en als effectiever beschouwd dan klassikaal leren.

De wereldwijde markt voor e-Learning is nu meer dan 190 miljard dollar waard.

E-learning is een van de meest winstgevende activiteiten van vandaag. Of het nu gaat over koken, ondernemerschap, marketing, enz., er zijn tal van mogelijkheden voor jou om e-learningprogramma’s te gaan verkopen!

vrouw in zwart shirt met lange mouwen die witte smartphone vasthoudt

8. Het beroep van influencer of “influencer marketing” met de status van auto-ondernemer

Sociale netwerken worden steeds populairder, net als het beroep van influencer, dat steeds meer terrein wint.

Het kost tijd om in deze business aan de slag te gaan: het doel is om een grote community te ontwikkelen die je volgt op de netwerken!

Het principe is dan om gesponsord te worden door merken om hun producten te promoten op jouw platformen: Instagram, YouTube, Facebook, TikTok

Als je bijvoorbeeld een fan bent van sport in het dagelijks leven, kun je een community rond dat thema ontwikkelen.

De bouwsector

9- Status van zelfstandige aannemer en de bouwsector

We weten dat de meeste van onze klanten bedrijven in de bouwsector zijn, maar wat is het echte potentieel van deze markt in de komende jaren?

Op dit moment zijn de meest succesvolle concepten in de bouwsector bemiddeling (met name bemiddeling bij werken) en hyperspecialisatie (woninguitbreidingen, blinde reparaties, enz.).

Bovendien is er een ware rage in het uitvoeren van werkzaamheden om de energieprestaties van gebouwen te verbeteren. Dit is een echte uitdaging die de sector moet aangaan als hij effectiever wil reageren op milieukwesties.

Onze samenleving staat vandaag voor drie grote uitdagingen: de opwarming van de aarde, de energiecrisis en duurzame ontwikkeling. En alle drie hebben ze één ding gemeen: energie!

10- Een micro-onderneming opzetten in de voedingssector

Er zijn veel nieuwe concepten ontstaan in de voedingssector.

De huidige trend gaat in de richting van lokale winkels. Naast buurtwinkels en supermarkten zijn er nu meer trendy concepten, zoals biologische winkels, veganistisch eten en de halal sector…

Winkeliers in de sector worstelen ook om te voldoen aan de nieuwe vraag van consumenten naar meer diensten, zoals online bestellen en thuisbezorgen.

Shares: