Het onboardingproces voor het opzetten van een bedrijf kan complex zijn, maar het is essentieel om ervoor te zorgen dat alle stappen worden gevolgd en dat het bedrijf met succes wordt opgericht. Dit zijn de belangrijkste stappen die je moet volgen bij het opzetten van een nieuw bedrijf:

 1. Identificeer het type bedrijf :
  De eerste stap is bepalen welk type bedrijf je wilt opzetten, zoals een eenmanszaak, een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, een naamloze vennootschap, enz.
 2. Een bedrijfsnaam kiezen: Je moet een naam voor je bedrijf kiezen en controleren of deze beschikbaar is. Je moet er ook voor zorgen dat de naam die je kiest voldoet aan de wettelijke vereisten.
 3. Opstellen van de stat uten: De statuten van je bedrijf beschrijven de structuur, de bedrijfsregels en het beleid van het bedrijf. Ze moeten worden opgesteld in overeenstemming met de wettelijke vereisten.
 4. Open een zakelijke bankrekening: Je moet een zakelijke bankrekening openen voor je bedrijf om je zakelijke financiën gescheiden te houden van je persoonlijke financiën.
 5. BTW-registratie: Als je bedrijf BTW-plichtig is, moet je je registreren bij de belastingdienst om een BTW-nummer te krijgen.
 6. Verkrijg de nodige licenties en vergunningen: Afhankelijk van het type bedrijf heb je mogelijk specifieke licenties en vergunningen nodig om je activiteit uit te oefenen. Je moet ervoor zorgen dat je alle benodigde licenties en vergunningen verkrijgt voordat je je bedrijf start.
 7. Registreer je bedrijf bij de Kamer van Koophandel: Je moet je bedrijf registreren bij de relevante Kamer van Koophandel en alle vereiste documenten indienen.
 8. Zet een boekhoud- en beheersysteem op: Je moet een boekhoud- en beheersysteem opzetten om de financiën van je bedrijf bij te houden.
 9. Personeel aanwerven indien nodig: Als je personeel moet aanwerven voor je bedrijf, moet je de juiste aanwervingsprocedures volgen.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je bedrijf op een legale en georganiseerde manier wordt opgezet, zodat je je kunt concentreren op de groei van je bedrijf.

Shares: