Ontdek hoe de Belgische overheid start-ups in België ondersteunt. Het is alweer twee jaar geleden dat we e vechten tegen het Covid-19 virus .

De verliezen betreffen voornamelijk sectoren die te maken hebben met sociale distantiëring . C Bijvoorbeeld detailhandel in fysieke verkooppunten, maar ook horeca, bioscopen en luchtvervoer.

Als gevolg daarvan neemt de vraag naar bankleningen toe. is booming.

De unie van start-ups

Geconfronteerd met deze gezondheidscrisis werd een federatie van start-ups opgericht, waarbij ongeveer 600 Belgische start-ups samenkwamen om met de federale overheid te praten.

Het grootste probleem is de liquiditeit van deze start-ups . Veel van deze bedrijven veel van deze bedrijven zijn gedoemd te sluiten in de komende 6 maanden . Deze zal leiden tot het verdwijnen van veel Belgische start-ups.


Start-ups willen financiële steun als ze erin slagen om 25% van hun investeringen binnen te halen, waarbij de staat garant staat voor de overige 75% in de vorm van leningen of investeringen.

Steun van de Belgische overheid

Steun van de Belgische overheid zijn geïmplementeerd in elke Belgische regio. Het doel is om startende bedrijven in moeilijkheden te ondersteunen .

In Wallonië

Alles wat je nodig hebt is een actief nummer bij de Banque-Carrefour des Entreprises (BCE) en je bedrijf moet in Wallonië gevestigd zijn.

Het Waals Gewest kan een eerste investering toekennen aan een investering op basis van de volgende punten: de categorie van de onderneming, de locatie van de investering, de toekomstige creatie van banen, het belang van de activiteit, de aangevraagde steunregeling. Voor meer informatie raden we je aan de website van de regio te raadplegen Wallonië .

In Brussel

Ondernemers die hun bedrijf hebben gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen hiervan profiteren als: het bedrijf actief is; de verhuurder van het gehuurde pand akkoord gaat; het huurcontract dateert van vóór 19 maart 2020 en nog steeds van kracht is; er geen huurachterstand is vóór 18 maart 2020 voor de huur van het pand.

Dit is een commerciële huurlening voor maximaal vier maanden huur per woning, inclusief servicekosten.

De lening mag de toegestane limiet van €35.000 met een jaarlijkse rente van 2% niet overschrijden. Ga voor meer informatie over de voorwaarden van deze lening naar de Economie en werkgelegenheid in Brussel .

In Vlaanderen

Een nieuw Vlaams beschermingsmechanisme is op zijn plaats. Dit systeem voorziet in een financiële bijdrage van 10% van de omzet.

Dit is voor bedrijven die gedwongen werden te sluiten of te kampen hadden met lagere verkoopcijfers. Bedrijven die een verlies van ongeveer 70% of 90% van hun omzet hebben geleden in de laatste negen maanden van 2019.

Ga voor meer informatie naar de VLAIO WEBSITE .

Sindsdien zijn er nieuwe financiële hulppakketten geïntroduceerd voor 2021! We nodigen je daarom uit om ons artikel voor meer informatie!

Shares: